PEC Zwolle Vrouwen klaar voor tweede seizoenshelft

PEC Zwolle Vrouwen klaar voor tweede seizoenshelft

Waar de mannen van PEC Zwolle vorig week vrijdag hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar afwerkten, zit PEC Zwolle Vrouwen nog volop in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Die start volgende week zaterdag officieel met een bekerwedstrijd.

Trainingskamp

Vorige week belegde het team van trainer/coach Joran Pot een trainingskamp, dichtbij huis, bij Molecaten in Hattem. Over trainingsfaciliteiten hadden de Blauwvingers, die sinds 1 januari van dit jaar niet langer meer onder stichting Regio Zwolle United, maar weer onder de BVO PEC Zwolle vallen, niet te klagen. Op de velden van de plaatselijke voetbalvereniging Hatto Heim werden enkele pittige trainingen afgewerkt en ook in de sportzaal werd getraind. Uiteraard stond het trainingskamp niet alleen in het teken van het weer optrainen, maar werd er ook aan de teamgeest gewerkt middels enkele teambuildingsactiviteiten en was er ruimte voor ontspanning. Het trainingskamp werd afgesloten met een 3-1 oefenzege op SV Saestum.


Internationals

Naast de eigen selectie namen ook enkele speelsters van Jong PEC Zwolle Vrouwen deel aan het trainingskamp. Eén van hen was middenveldster Tess van Bentem. De pas 16-jarige talentvolle speelster kreeg vlak na de jaarwisseling te horen dat zij was opgeroepen om met Oranje O18 af te reizen naar de Verenigde Staten voor een vierlandentoernooi. Een prachtige beloning voor de jongeling uit het team van trainer/coach Jim Brinkhof. Naast Van Bentem mogen ook verdedigster Marit Auée en aanvalster Nikita Tromp zich melden in de VS voor duels tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen, China en het gastland. Het toernooi vindt plaats van 25 t/m 31 januari.


Drie fronten

Na de winterstop zal PEC Zwolle Vrouwen actief zijn op drie fronten. In de Eredivisie Cup treft het in de derde ronde in een tweeluik Excelsior Barendrecht Vrouwen, waar in de eerste ronde al tweemaal van gewonnen werd. En Barendrecht wordt de komende weken nog veel vaker aangedaan. Ook voor de competitie staat er nog een uitwedstrijd tegen datzelfde team op de rol en ook voor de beker moet er naar Barendrecht worden afgereisd. In de 1/8 finales kruist PEC Zwolle Vrouwen de degens met de amateurvereniging Barendrecht. Vorig seizoen schopten de Zwollenaren het in de beker tot de finale.


Competitie

In de competitie staat PEC Zwolle Vrouwen momenteel op een zevende plaats. Het behalen van de kampioenspoule is daardoor alleen in theorie nog mogelijk, maar mocht dat niet lukken dan is dat zeker geen schande. De jonge ploeg heeft alleen in de eerste seizoenshelft al een vracht aan ervaring opgedaan met veel speelsters die tot dit seizoen nog geen of slechts enkele minuten gemaakt hadden op het hoogste niveau. Voor de winter gaven de Blauwvingers zeker lijkende overwinningen tegen VV Alkmaar Vrouwen en Excelsior Barendrecht Vrouwen in de slotfase weg, maar werd er ook veerkracht getoond. Zo werd er onder andere een 0-3 achterstand weggepoetst tegen sc Heerenveen Vrouwen en wist het uit bij landskampioen FC Twente Vrouwen de beste wedstrijd van het seizoen te spelen (2-2). Bovendien werden de Tukkers thuis voor de Eredivisie Cup verslagen en moest Zwolle in Enschede pas in de slotfase het hoofd buigen.

Dat belooft dus zeker wat voor de tweede seizoenshelft waarin zal blijken of de ploeg volwassener is geworden.


Kom kijken

De eerste competitiewedstrijd in eigen huis wordt gespeeld tegen VV Alkmaar Vrouwen op vrijdag 7 februari. Die wedstrijd begint om 19.30 uur. Thuiswedstrijden van PEC Zwolle Vrouwen zijn voor seizoenkaarthouders gratis te bezoeken. In de PEC Zwolle Fanshop kunnen zij kosteloos een kaart aanvragen. Overige tickets zijn al vanaf €3,- verkrijgbaar. Aanschaffen kan simpel online of op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur in de PEC Zwolle Fanshop. Het complete speelschema is hier te vinden. Aanstaande vrijdag, 24 januari, wordt de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gespeeld. Om 19.30 uur is in het MAC3PARK stadion Be Quick '28 Vrouwen de opponent.

Spits Nikita Tromp in actie tegen Excelsior Barendrecht Vrouwen.
Spits Nikita Tromp in actie tegen Excelsior Barendrecht Vrouwen.
Keepster Moon Pondes is heer en meester in de lucht uit bij FC Twente Vrouwen.
Keepster Moon Pondes is heer en meester in de lucht uit bij FC Twente Vrouwen.
Feest bij Nikita Tromp, Rebecca Doejaaren en Marushka van Olst (vlnr) na een doelpunt tegen Ajax Vrouwen.
Feest bij Nikita Tromp, Rebecca Doejaaren en Marushka van Olst (vlnr) na een doelpunt tegen Ajax Vrouwen.
Trainer/coach Joran Pot in gesprek met verdedigster Leonie Vliek.
Trainer/coach Joran Pot in gesprek met verdedigster Leonie Vliek.
Captain Dominique Bruinenberg (l) viert haar doelpunt tegen sc Heerenveen Vrouwen met verdedigster Imre van der Vegt.
Captain Dominique Bruinenberg (l) viert haar doelpunt tegen sc Heerenveen Vrouwen met verdedigster Imre van der Vegt.