PEC Zwolle Vrouwen loopt averij op

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een dure nederlaag geleden. Tegen concurrent VV Alkmaar Vrouwen kwam het nog wel op een voorsprong, maar ging het met 1-2 ten onder.

Waar het balbezit in de openingsfase voor de Alkmaarders was, wist PEC Zwolle Vrouwen met het eerste schot op doel de nul van het scorebord te krijgen. Maud Asbroek liet met haar handelsmerk keepster Nicolle Martens kansloos: 1-0. Via Simone Kets kreeg VV Alkmaar Vrouwen tien minuten later de kans om op gelijke hoogte te komen. De aanvalster schudde achtereenvolgens Leonie Vliek en Moïsa van Koot van zich af, maar zag dat Nienke Olthof de gelijkmaker voorkwam. De 1-1 viel alsnog, toen Anne-Fleur Duppen na een half uur spelen ongehinderd raak kon koppen. In de ronduit matige tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Vier minuten na rust lukte Alkmaar dat wel. Bonita Theunissen leek PEC Zwolle Vrouwen, na een goede pass van Moïsa van Koot, aan de leiding te brengen, maar schoot over. Aan de overkant bleek Simone Kets slagvaardiger: 1-2. PEC Zwolle Vrouwen kreeg maar geen vat op de tegenstandster, maar had het vooral moeilijk met zichzelf. Kansen waren schaars en kwamen pas toen Jeslin Niens van de bank werd gehaald en voorin mocht plaats nemen. Haar schot werd echter geblokt en ook Roof kon in de rebound niets uitrichten. Dat PEC Zwolle Vrouwen totaal niet in de wedstrijd zat, bleek tien minuten voor tijd nog maar eens, toen Roof voor open doel na gegrabbel van doelvrouw Martens over schoot.

In de slotfase probeerde PEC Zwolle Vrouwen het nog wel, maar tot kansen kwam het niet meer. Plaatsing voor de kampioenspoule lijkt nu verder weg dan ooit.

PEC Zwolle Vrouwen - VV Alkmaar Vrouwen: 1-2 (1-1).