PEC Zwolle Vrouwen verslaat concurrent

PEC Zwolle Vrouwen verslaat concurrent

Voor ruim vierentwintighonderd toeschouwers is PEC Zwolle Vrouwen vrijdagavond uitstekend begonnen aan het tweede deel van de competitie. In eigen huis werd directe concurrent VV Alkmaar Vrouwen met 2-1 verslagen.

Fel begin

De openingsfase was absoluut voor PEC Zwolle Vrouwen dat uit de startblokken schoot. Nikita Tromp zag een inzet geblokt worden, terwijl Marushka van Olst haar voorzet door Alkmaar-verdedigster Kim van Velzen bijna in eigen doel gewerkt zag worden. Dominique Bruinenberg zag even later dat haar poging net niet tot doelpunt gepromoveerd kon worden door Tromp, waarna Lauri Weijkamp een schot op het dak van het doel zag belanden.

Hierna was VV Alkmaar Vrouwen aan zet, al was dat voornamelijk omdat de Zwolse defensie onzorgvuldig oogde. Spits Chanté Dompig creëerde het nodige gevaar, maar zag telkens een Zwols been, waaronder die van Moïsa van Koot, een doelrijke kans om zeep helpen. Door de lucht probeerden de gasten het eveneens, maar doelvrouw Moon Pondes gaf geen krimp.


Twee keer raak

In de slotfase van de tweede helft was PEC Zwolle Vrouwen weer aan de beurt en mocht Alkmaar de handen dichtblijven dat er slechts tweemaal gescoord werd. Maud Asbroek opende van afstand de score, waarna Rebecca Doejaaren met een schot in de lange hoek de 2-0 maakte. Dit kwam hard aan bij de bezoekers en daarvan had PEC Zwolle Vrouwen nog meer kunnen profiteren. Het kreeg flinke kansen, waarbij de grootste voor Van Olst was, maar gescoord werd er niet meer.


Spanning terug

Al vlot in het tweede bedrijf kreeg PEC Zwolle Vrouwen via aanvoerster Bruinenberg een grote kans. De middenveldster zette zelf de combinatie op met Tromp en haalde uit, maar zag Van Seijst nog knap redding brengen. Aan de andere kant moest Pondes handelend optreden bij een van richting veranderd schot. Uit de daaropvolgende hoekschop sloeg Alkmaar genadeloos toe. Anna Ursem verzorgde de aansluitingstreffer.


De spanning was in het restant van de wedstrijd om te strijden. PEC Zwolle Vrouwen gooide veel energie in het duel om de voorsprong te verdedigen, maar loerde tegelijkertijd via met name Weijkamp en Van Olst die beiden veel kilometers maakten, op een tegenaanval. In de blessuretijd die maar liefst 6 minuten duurde, probeerden de bezoekers nog van alles, maar Zwolle bleef overeind.


PEC Zwolle Vrouwen – VV Alkmaar Vrouwen: 2-1 (2-0).

Toeschouwers: 2.456

Scheidsrechter: Knetsch

Gele kaarten: Asbroek (PEC Zwolle Vrouwen)

 

Opstellingen:

PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Vliek, Van Koot, Auée, Smid, Asbroek (70. Pruim), Bruinenberg, Weijkamp, Van Olst (85. Theunissen), Doejaaren en Tromp (73. Banarsie).

 

VV Alkmaar Vrouwen: Van Seijst, Van Velzen, Stoop, Ursem, Koopman, Van der Plas, Schouwstra, Ripa (81. Hassani), Knol (68. Hand), Bos en Dompig.

 

Scoreverloop:

38. Asbroek 1-0

40. Doejaaren 2-0

60. Ursem 2-1