PEC Zwolle wint bij stadgenoot Berkum

Met een 1-3 overwinning op stadgenoot Berkum is PEC Zwolle begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Zwolse treffers zijn gemaakt door Zian Flemming, Terell Ondaan en Denis Genreau.

Zoals altijd is het ook in deze eerste week van de voorbereiding speuren naar de nieuwe namen. In de eerste helft stonden bij PEC Zwolle nieuwelingen Kenneth Paal, Darryl Lachman, Gustavo Hamer en Zian Flemming in de basis. Hoofdklasser Berkum miste afgelopen seizoen nipt promotie naar de derde divisie en moest dus niet onderschat worden. Nadat in de beginfase Erik Israelsson en Ondaan de kans op de openingstreffer misten, was het de thuisploeg die score opende. Een snel genomen vrije trap werd door Jason Huisman binnengewerkt.

Het sein voor de mannen van trainer John van ‘t Schip om iets meer gas te geven. Nadat Hamer een bal over schoot, stond hij na een half uur spelen aan de basis van de gelijkmaker. Zijn steekbal werd door Flemming prima binnengeschoten: 1-1. Vlak voor rust bogen de Zwollenaren de achterstand nog om in een voorsprong. Erik Israelsson kopte de bal nog tegen de paal, maar Terrel Ondaan kon de rebound in het lege doel werken.

In de tweede helft elf nieuwe namen binnen de lijnen bij PEC. Onder andere Mike van Duinen maakte zijn opwachting. Via een andere nieuwkomer, Denis Genreau, brachten de bezoekers de tussenstand al snel op 1-3. Van Duinen kreeg een aantal mogelijkheden om te scoren, maar hij vond het doel nog niet.

Dinsdag wacht in Genemuiden de volgende oefenwedstrijd. De plaatselijke SC is om 19.30 uur de tegenstander.

Berkum - PEC Zwolle 1-3 (1-2).

Opstellingen:

VV Berkum: Van Hoof, Huisman, Lemmens, Nieuwenhuis, Kok, Kaluzi, M. Van der Meulen, C. Van der Meulen, Horstman, Bakker en Yakob.

PEC Zwolle: Boer (46. Van der Hart), Van den Berg (46. Ehizibue), Marcellis (46. Van Polen), Lachman (46. Koorman), Ligeon (46. Benschop), Paal (46. Van den Belt), Bakker (46. Dekker), Flemming (Thomas), Hamer (46. Genreau), Israelsson (46. Van Duinen) en Ondaan (46. Reijnders).

17. Huisman 1-0

30. Flemming 1-1

45. Ondaan 1-2

52. Genreau 1-3