Nederlaag voor PEC Zwolle Vrouwen bij koploper

In Eindhoven heeft PEC Zwolle Vrouwen vrijdagavond tegen de koploper een 4-0 nederlaag geleden. Door het verlies moeten de Zwolse vrouwen volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie winnen, om alsnog plaatsing voor de kampioenspoule af te dwingen.

Het begin van de Zwolse vrouwen was hoopgevend. Al na twee minuten kreeg Babiche Roof de ultieme kans om haar ploeg op voorsprong te zetten. Na goed doorjagen van Maud Asbroek kreeg de captain een vrije schietkans, maar deze poging ging recht in de handen van Eli Sarasola. Ook de tweede kans was voor de Zwollenaren. Dit keer werkte verdedigster Dominique Bond Flasza een voorzet van Lauri Weijkamp maar ternauwernood naast haar eigen doel. De koploper bleek een stuk effectiever, want de eerste kans in de negende minuut leverde direct een doelpunt op. Debutante Anna Björk Kristjánsdottir klopte Asbroek bij een vrije trap in de lucht en tekende zo voor de 1-0. PSV Vrouwen bleef werd daarna de bovenliggende partij, al kreeg Zwolle nog wel twee kleine kansen. De grootste mogelijkheden konden voor het doel van Nienke Olthof worden genoteerd, maar de doelvrouw onderscheidde zich meermaals en hield haar ploeg in die fase op de been. Toch werd het op slag voor rust 2-0 toen opnieuw Kristjánsdottir vogelvrij kon binnenkoppen.

Ook na rust had PSV Vrouwen de touwtjes stevig in handen, al was Roof na een dik uur spelen opnieuw in de buurt van een treffer. Eli Sarasola ving echter de inzet van de Zwolse clubtopscorer. Twintig minuten voor tijd schoot PSV Vrouwen de wedstrijd in het slot. Jeslynn Kuijpers mikte van een meter of twintig loepzuiver raak en bepaalde daarmee de stand op 3-0. Keepster Olthof hield in het restant onder meer invalster Davinia Vanmechelen tweemaal van scoren af, maar had geen antwoord op de treffer van die andere IJslandse debutante, Berglind Björg Thorvaldsdóttir: 4-0.

Volgende week vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. In het MAC3PARK stadion is ADO Den Haag Vrouwen dan de tegenstander. Bij winst kunnen de Zwollenaren zich alsnog plaatsen voor de kampioenspoule. De wedstrijd, die tevens in het teken staat van de 'Teddy Bear Toss', kan door iedereen die een knuffel meebrengt en inlevert voor het goede doel, gratis worden bezocht.

PSV Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 4-0 (2-0).