PEC Zwolle Vrouwen neemt punt mee uit Heerenveen

PEC Zwolle Vrouwen heeft dinsdagavond met 3-3 gelijkgespeeld bij sc Heerenveen Vrouwen. De ploeg van trainer Wim van der Wal kwam op Sportpark Skoâtterwald twee keer op voorsprong, maar dat bleek niet genoeg voor een overwinning.

PEC Zwolle Vrouwen begon goed aan de wedstrijd. Al in de derde minuut kreeg Rebecca Doejaaren een grote kans, maar zij schoot de bal van dichtbij over. Na enkele gevaarlijke aanvallen was het in de 18e minuut raak. Babiche Roof gaf de bal goed voor vanuit een corner en Doejaaren wist Heerenveen-doelvrouw Devi Venema te verschalken met haar hoofd. De thuisploeg had echter een snel antwoord in petto. Vier minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Kerstin Casparij schoot de bal binnen op aangeven van Fenna Kalma. Mede hierdoor kwamen de Friezen beter in de wedstrijd en namen zij het initiatief. Dat leidde tot een verdiende voorsprong. Tien minuten voor de rust mocht Laura Strik alleen op Nienke Olthof af en de aanvoerster van sc Heerenveen Vrouwen plaatste de bal in de verre hoek. Maar de Blauwvingers vochten zich nog voor het rustsignaal terug. Roof ontsnapte aan de aandacht van de vijandelijke defensie, omspeelde Venema en schoot de bal in het net.

Na de rust waren beide ploegen eveneens aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer. De start van PEC Zwolle Vrouwen was wederom goed. Via Yvette van Daelen en Maxime Bennink was de ploeg dicht bij de derde treffer van de avond, maar Venema stond in de weg. De tweede helft was tien minuten onderweg, toen Bonita Theunissen de bal op de paal kopte. En even later mocht Doejaaren alleen op het Friese doel af, maar weer was het Venema die een antwoord in huis had. Twintig minuten voor tijd verdween de bal toch in het doel. Roof bleef heel rustig oog in oog met Venema en ze plaatste de bal in de verre hoek. Het bleek echter niet genoeg voor drie punten. Fenna Kalma kopte in de 77e minuut de gelijkmaker binnen. Beide teams kregen nog kansen in de slotfase, maar er werd niet meer gescoord.

Aanstaande vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen haar laatste wedstrijd in 2018. In het MAC3PARK stadion neemt de ploeg van trainer Wim van der Wal het op tegen Achilles'29 Vrouwen.

sc Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 3-3 (2-2)