Twee keer matchday

Vrijdag speelde PEC Zwolle een tweetal oefenduels. Beide wedstrijden werden gespeeld tegen een Belgische tegenstander en diende om alle spelers van de selectie minuten te laten maken.

Eerst was Zulte Waregem de opponent, op het veld van La Cala. In deze wedstrijd kregen veel jonge spelers de kans zich te laten zien. Zo maakte de 15(!)-jarige Rav van den Berg op verdienstelijke wijze zijn officiele (basis)debuut voor de club. Datzelfde gold voor de 16-jarigen Gabi Caschili en Samir Lagsir, die een kwartier voor tijd mochten invallen. De 17-jarige Daijiro Chirino speelde, net zoals Van den Berg, de hele wedstrijd, maar maakte in het oefenduel afgelopen november tegen 1. FC Köln al zijn eerste officieuze minuten voor de club.

In de eerste twintig minuten kon PEC Zwolle weinig grip krijgen op Zulte Waregem. De nummer zeven van de Belgische hoogste divisie speelde met de vaste basisopstelling. De Blauwvingers hadden het voornamelijk erg moeilijk met Mathieu de Smet, die twee keer wist te scoren. Vijf minuten voor de rust wist Xavier Mous met een stijlvolle redding de jonge Belgische speler van een loepzuivere hattrick af te houden. In de tegenstoot kreeg PEC Zwolle via Dennis Johnsen nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar de buitenspeler schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Na de rust kwamen de Zwollenaren beduidend beter voor de dag. Reza Ghoochannejhad zag na twee minuten een doelpunt afgekeurd worden door buitenspel en een paar minuten later wisten ook Johnsen, Jarni Koorman en nogmaals Ghoochannejhad een kans om zeep te helpen. Gelukkig was het niet veel later wel raak. Ghoochannejhad ontsnapte deze keer wel aan buitenspel en wist de bal beheerst raak te schieten. Een Zwols offensief met onder andere een mogelijkheid voor Johnsen leverde niet de verdiende gelijkmaker op, waarna Zulte Waregem in de persoon van Nikolaos Kenourgios een hoekschop tot doelpunt promoveerde: 1-3.

Een logistieke operatie volgde, aangezien anderhalf uur later zou worden afgetrapt tegen Standard Luik in het Jose Burgos stadion, op dertig minuten rijden van Mijas. Het duel tegen de Belgen begon voor PEC Zwolle uiterst matig. Na 17 minuten waren er twee tegentreffers geincasseerd. Beide keren was oud-PSV’er Maxime Lestienne de doelpuntenmaker. PEC Zwolle, dat in de eerste helft via Lennart Thy en Kenneth Paal nog schietkansen kreeg, kwam ook hier in de tweede helft beter voor de dag. Kansen voor Johnsen (tweemaal) en Van Wermeskerken (tweemaal) werden helaas niet verzilverd, waardoor ook dit duel verloren ging.