Verlies PEC Zwolle in Sittard

De verre uitreis naar Sittard heeft PEC Zwolle geen punten opgeleverd. Fortuna Sittard komt vroeg op voorsprong en breidt de marge na rust uit via twee benutte strafschoppen (3-0).

PEC Zwolle begon in dezelfde opstelling als het midweekse bekerduel tegen De Graafschap (2-5 winst), maar het begin in Sittard was rampzalig. Finn Stokkers schoot al na drie minuten de bal in de bovenhoek. Die vroege 1-0 achterstand kon Zwolle in de eerste helft niet repareren. De thuisploeg was fel, streed voor iedere bal en daar hadden de Zwollenaren het lastig mee. Vlak voor rust was er wel een grote kans voor Mike van Duinen, maar hij stuitte op doelman Koselev. Ook grabbelde de doelman niet veel later bij een kopbal van Thomas Lam, maar Koselev kon de bal via de paal nog net voor de lijn oppakken.

Met Sepp van den Berg en Vito van Crooij in de ploeg ging PEC Zwolle in het begin van de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Toch was het Fortuna dat de gevaarlijkste was. De thuisploeg kreeg een aantal kopkansen uit hoekschoppen, terwijl Lars Hutten met zijn inzet de buitenkant van de paal raakte. Er waren nog wat kansjes voor Gustavo Hamer en Zian Flemming, maar dat leverde niets op. Het duel werd beslist door Mark Diemers, die na ruim een uur spelen en vlak voor tijd een strafschop mocht binnenschieten. Tussendoor scoorde ook invaller Gianluca Scamacca, maar die goal werd door arbiter Christiaan Bax geannuleerd na een overtreding van Flemming. Zwolle probeerde het daarna nog wel, maar dat leverde geen doelpunt op.

Aanstaande vrijdag speelt PEC Zwolle weer in het eigen MAC3PARK stadion. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt tegen Willem II.

Fortuna Sittard – PEC Zwolle 3-0 (1-0).

Toeschouwers: 8.332

Scheidsrechter: Bax

Gele kaarten: Lamprou (Fortuna Sittard), Hamer, Van Crooij, Van ’t Schip (PEC Zwolle)

Opstellingen:

Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Heerings (73. Ramirez), Dammers, Pinto, Smeets (88. Vidigal), Diemers, Hutten (81. El Messaoudi), Semedo, Stokkers, Lamprou

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Lachman (46. Van den Berg), Paal (74. Scamacca), Hamer, Bouy (46. Van Crooij), Genreau, Namli, Flemming, Van Duinen

3. Stokkers 1-0

68. Diemers (strafschop) 2-0

86. Diemers (strafschop) 3-0