,,Voor mij blijft dit een bijzondere wedstrijd!”

,,Voor mij blijft dit een bijzondere wedstrijd!”

Voor Mike van Duinen is de wedstrijd van komende zondag tegen ADO Den Haag een speciale. De aanvaller van PEC Zwolle, die zelf niet zal spelen door een blessure, is geboren en getogen in Den Haag en speelde na het doorlopen van de jeugdopleiding ruim 120 wedstrijden voor het eerste elftal van ADO Den Haag. Als supporter bezoekt hij de club uit de Hofstad nog enkele keren per seizoen.

,,Doordat ik ben opgegroeid in Den Haag blijft de wedstrijd tegen ADO een bijzondere voor mij. Ik kom nog steeds graag in de stad. Als ik vrij ben dan rij ik vaak die kant op om naar mijn familie en vrienden te gaan. Dat vind ik heerlijk”, begint Van Duinen, die soms te vinden is tussen de fans van ADO Den Haag. ,,Ik ga nog steeds een paar keer per seizoen met vrienden bij ADO kijken. Het is altijd leuk om de mensen daar weer te zien. Ondanks dat hoop ik natuurlijk wel dat PEC Zwolle de drie punten pakt zondag.”


PEC Zwolle staat op dit moment met zeven punten op een veertiende plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag staat met een punt minder op de zestiende plaats. ,,Beide ploegen hebben een moeizame start van het seizoen achter de rug. Wel denk ik dat wij met PEC Zwolle een beter elftal hebben, er staat hier gewoon een goede groep. ADO Den Haag is fysiek een sterke tegenstander, daar zullen we wel voor moeten waken. Ze hebben afgelopen zomer kwaliteit ingeleverd en dat ondervinden ze op dit moment wel. Voetballend zullen wij de wedstrijd naar ons toe moeten kunnen trekken. Natuurlijk is het bij ons ook allemaal nog geen hosanna, dat zien we allemaal. Maar ik zie genoeg potentie in de selectie om er uiteindelijk een mooi seizoen van te maken.”


Van Duinen zelf kan niet wachten om zijn bijdrage weer te leveren voor PEC Zwolle. In de voorbereiding op het huidige seizoen brak de aanvaller zijn middenvoetsbeentje in een oefenwedstrijd tegen FC Emmen, waardoor hij al wekenlang in de ziekenboeg zit. Met de blessure gaat het inmiddels de goede kant op. ,,Het gaat met de dag beter. Het is nog even afwachten wanneer ik weer kan spelen. Sinds deze week sta ik weer op het trainingsveld. Nadat je een lange tijd binnen hebt getraind, is dat wel weer prettig. Het gaat alleen nog niet zo hard dat ik weer het veld in kan om wedstrijden te spelen, maar ik ben in ieder geval op de goede weg.”


PEC Zwolle gaat tegen ADO Den Haag op jacht naar de tweede thuiszege van het seizoen. ,,Dit seizoen zie je dat we nog zoekende zijn. In de vorige jaargang viel alles ook pas na de winterstop goed in elkaar. Ik hoop, als ik weer wedstrijdfit ben, met mijn drive en mijn manier van spelen wat toe te voegen aan dit PEC Zwolle. Deze bijdrage hoop ik zo snel mogelijk weer te kunnen leveren. Eigenlijk is dat toekijken niks voor mij.”


Kaartverkoop PEC Zwolle - ADO Den Haag

Zondag speelt PEC Zwolle thuis tegen ADO Den Haag met de regenboogband. Klik hier om online een kaartje te kopen. Voor deze wedstrijd geldt vrije verkoop, je hebt geen seizoenkaart of clubcard nodig om (extra) tickets aan te schaffen. Mocht je liever langskomen in de PEC Zwolle Fanshop voor een kaartje? Dat kan! De Fanshop is op doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.00 uur geopend.