Voorbeschouwen op FC Groningen - PEC Zwolle

Na twee overwinningen op rij gaat PEC Zwolle zaterdagavond in Groningen op zoek naar de derde achtereenvolgende zege. Tegenstander FC Groningen daarentegen wist alleen de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen (0-1 zege bij FC Emmen) en is er daarna nog niet in geslaagd opnieuw een zege binnen te halen.

PEC Zwolle boekte afgelopen weekend een fantastische overwinning op RKC Waalwijk. Na een moeizame eerste helft (1-2 achterstand bij rust) draaide de wedstrijd na rust volledig om. Invaller Reza Ghoochannejhad, die zijn eerste minuten voor PEC Zwolle maakte, scoorde in 35 minuten tijd vier keer en schoot zichzelf hiermee de geschiedenisboeken in. FC Groningen ging in de vorige speelronde onderuit op bezoek bij VVV-Venlo. Ajdin Hrustic zette zijn ploeg met een geweldig afstandsschot nog wel op gelijke hoogte, maar vijf minuten voor tijd schoot Evert Linthorst de Limburgers alsnog naar de zege: 2-1.

FC Groningen, dat sinds dit seizoen voormalig Zwollenaar Bart van Hintum onder contract heeft staan, heeft op dit moment één wedstrijd minder gespeeld dan PEC Zwolle. De wedstrijd van de noorderlingen tegen Ajax werd namelijk verplaatst vanwege de Europese verplichtingen van de Amsterdammers. Mede hierdoor staat FC Groningen momenteel op een vijftiende plaats op de ranglijst met vier punten. PEC Zwolle staat na de overwinning op RKC Waalwijk op zeven punten na zes gespeelde wedstrijden.

Afgelopen seizoen wist PEC Zwolle drie punten mee te nemen vanuit Groningen. Vito van Crooij maakte toen het enige doelpunt van de wedstrijd. Het betekende destijds de eerste overwinning van het seizoen voor de Blauwvingers. Ook in het eigen MAC3PARK stadion ging PEC Zwolle er vorig seizoen met de winst vandoor. Een 1-2 achterstand werd, in de wedstrijd die op een andere dag werd afgespeeld vanwege het hevige onweer, omgedraaid in een 3-2 winst. De beslissende treffer kwam van de voet van Lennart Thy.

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdag in het Hitachi Capital Mobility stadion staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Assistent-scheidsrechters zijn Ruud Bexkens en Patrick Inia. Official is Clay Ruperti. In de Zeister bossen fungeert Jeroen Manschot als VAR. Daarbij krijgt hij assistentie van Terry Hoekstra.

Support in Groningen

PEC Zwolle wordt zaterdagavond gesteund door 423 supporters. Geweldig dat jullie met zovelen afreizen naar Groningen. Niet in het stadion zaterdagavond? Kijk dan gratis en live naar de wedstrijd in het Supportershome van het MAC3PARK stadion.