Blauwvingers verliezen van Tricolores

Het Koning Willem II stadion heeft PEC Zwolle zondagmiddag met lege handen moeten verlaten. In een duel waarin zeker voor rust de tegenvallers zich in rap tempo opvolgden, bleek de bekerfinalist met 2-0 te sterk.

De wedstrijd begon met veel balbezit voor Willem II. PEC Zwolle kwam er nauwelijks aan te pas, maar hoefde achterin ook nauwelijks de zeilen bij te zetten om een achterstand te voorkomen. Alleen Alexander Isak was met een inzet in de buurt van een doelpunt. De aanname was fraai, maar Mickey van der Hart redde vervolgens sterk. Zelf creëerde PEC Zwolle echter ook maar bitter weinig. Na ruim twintig minuten kreeg PEC Zwolle met tegenslagen te maken, die zich in rap tempo opvolgden. Eerst moest Younes Namli, de voorbije weken toch de man in vorm bij de Blauwvingers, met een hamstringblessure naar de kant. Lennart Thy, die ditmaal geen basisplaats had gekregen, kon daardoor zijn opwachting maken. Zeven minuten voor rust kwam Willem II op voorsprong. Damil Dankerlui tikte een voorzet van Isak binnen: 1-0. Nog voor rust kreeg PEC Zwolle een derde domper te verwerken. Nu was het Thomas Lam die zich, zonder dat er een bal in de buurt was, leek te verstappen. Ook de Fins international kon niet verder en werd vervangen door Ouasim Bouy.

De tweede helft begon wat dat betreft stukken beter voor de bezoekers. Thy testte voor het eerst Timon Wellenreuther, door uit de draai te schieten. Zwolle combineerde makkelijker en kwam via Gustavo Hamer bijna tot scoren. Bouy lepelde de bal bij een vrije trap verrassend genoeg niet het strafschopgebied in, maar legde deze opzij naar Hamer. Diens schot ging maar net naast, waar de defensie van Willem II al gezien was. Het gaf de Zwolse burger moed, maar na precies een uur scoorde Willem II de 2-0. Spits Alexander Isak zag zijn diagonaal geschoten bal in de lange hoek achter Mickey van der Hart verdwijnen. Ondanks dat, zelfs bij de thuisploeg, er vanuit gegaan leek te worden dat de goal werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel, gaf de VAR vanuit Zeist toch zijn zegen over de treffer.

Het bleek een knauw die PEC Zwolle niet meer te boven kwam. In het restant van het duel probeerde Zwolle het nog wel, maar tot scoren kwamen de mannen van trainer/coach Jaap Stam niet meer. Al was Zian Flemming in de blessuretijd nog dichtbij. Wel leek Willem II nog een keer te scoren, maar Mickey van der Hart die in de slotseconden Ferando Lewis in het eigen strafschopgebied naar de grond werkte, wist zijn fout goed te maken door de strafschop van Isak knap te stoppen.

Willem II - PEC Zwolle: 2-0 (1-0).

Toeschouwers: 12.947

Scheidsrechter: Dieperink

Gele kaarten: Ehizibue en Van der Hart (PEC Zwolle)

Opstellingen:

Willem II: Wellenreuther, Lewis, Meissner, Peters, Palacios, Tapia (85. Anita), Crowley, Llonch, Vrousai, (30. Dankerlui), Isak en Pavlidis (89. Saddiki).

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lachman, Lam (43. Bouy), Van Polen, Namli (26. Thy), Clement (84. Flemming), Hamer, Paal, Van Crooy en Van Duinen.