Zwolle sluit jaar af met lege handen

Een helft lang mag PEC Zwolle dromen van een stunt op bezoek bij PSV. Via Mustafa Saymak komen de bezoekers brutaal op voorsprong, maar het verzuimt om daarna vaker te scoren. PSV kan daardoor na rust uitlopen naar een 4-1 overwinning.

Saymak opent score

Bij rust leidde de thuisploeg met 2-1, maar dit had ook zomaar een Zwolse voorsprong kunnen zijn. Want PEC Zwolle kwam in die eerste helft met enige regelmaat gevaarlijk voor het Eindhovense doel. Nadat Lennart Thy al een keer akelig dichtbij was, een voorzet van Kenneth Paal kon hij net niet binnenglijden, was het Mustafa Saymak die PEC Zwolle op voorsprong schoot. Achterin bij PSV was er foute breedtepass van Daniel Schwaab, waardoor Saymak de bal kon oppikken. Hij schoot de bal beheerst in de korte hoek: 0-1. Al te lang konden de Blauwvingers er niet van genieten, want uit een ingooi kon Jorrit Hendrix zo doorlopen richting Michael Zetterer: 1-1.

Geen 1-2, maar 2-1

Vlak voordat Mohammed Ihattaren op fraaie wijze 2-1 scoorde, hadden de mannen van John Stegeman een enorme kans op de 1-2 laten liggen. Lennart Thy schoot de bal uit de draai naast, nadat Dean Huiberts verdediger Timo Baumgartl een doelpunt zag verijdelen. Ook na de 2-1 was er nog een enorme kans voor PEC Zwolle. Na goed doorzetten van onder meer Sia van Wermeskerken, Vito van Crooij en Dean Huiberts kwam de bal voor de voeten van Saymak. PSV-keeper Unnerstall redde de inzet echter knap met zijn voet. PEC Zwolle-goalie Zetterer mocht zich nog strekken op inzetten van Steven Bergwijn en Cody Gakpo.

PSV loopt uit

Direct na rust werd het 3-1 voor PSV. Een indraaiende voorzet belandde voor de voeten van de net ingevallen Bruma, die Zetterer kansloos liet. PEC Zwolle bleef voetballen en was nog dichtbij de 3-2. Een voorzet van invaller Dennis Johnsen werd nog aangeraakt door Thy, maar de poging was niet moeilijk genoeg om Unnerstall te verschalken. Een kleine twintig minuten voor tijd werd het via Gakpo ook nog 4-1. In het restant kwamen de Zwollenaren ondanks een goede poging van invaller Mike van Duinen, niet meer tot scoren.

Na de winterstop vertrekt PEC Zwolle naar Mijas voor een trainingskamp. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op vrijdag 17 januari om 20:00 uur. FC Utrecht komt dan op bezoek in het MAC3PARK stadion.

PSV – PEC Zwolle: 4-1 (2-1).

Toeschouwers: 33.000

Scheidsrechter: Manschot

Gele kaarten: Viergever (PSV), Dekker, Van Crooij, Paal, Thy (PEC Zwolle)

Opstellingen:

PSV: Unnerstall, Teze, Baumgartl, Schwaab, Viergever, Hendrix (46. Bruma), Rosario, Ihattaren (82. Perreiro), Doan (67. Afellay), Bergwijn, Gakpo

PEC Zwolle: Zetterer, Van Wermeskerken, Lachman, Lam, Paal, Dekker (46. Johnsen), Clement, Huiberts (71. Van Duinen), Saymak (71. Kersten), Thy, Van Crooij

12. Saymak 0-1

18. Hendrix 1-1